Je t’aime…moi non plus

Prima melodie de dragoste la care ar trebui sa ne gindim cind vrem sa incepem un program intensiv de romantism cred ca trebuie sa fie aceasta „Je t’aime..moi non plus” a lui Jane Birkin, cintata in duet cu iubitul ei Serge Gainsbourg. Melodia este renumita pentru versurile sale lascive, insotite de un fundal condimentat de murmur feminin si gemete care spre sfirsitul melodiei sugereaza un orgasm. CNA-ul ar zice „continut sexual explicit”. Am ales un clip cu cei doi, Jane si Serge, dar vizualizati si clipurile cu Brigitte Bardot si Alain Delon. Cum sa nu iti zboare gindurile?

Melodia face parte de pe albulmul Jane Birkin/Serge Gainsbourg aparut in 1969, si contine melodii cintate de acest cuplu. Pe album apare si melodia „69 année érotique”. Cu adevarat erotic mai ales ca afirmatia e sustinuta si de prezenta melodiei „Manon” de pe acelasi album. Ne amintim de Manon Lescaut, scrisa de Abatele Prevost, cartea dupa care e facut livretul „Damei cu camelii”. Pe acest album mai gasiti cintecul Jane B, pe versuri scrise chiar de ea, si e o adaptare dupa Preludiul Nr. 4 in E minor (Op. 28) de Frédéric Chopin.

Jane Birkin

Jane Birkin e actrita, cintareata si regizor, nacuta in 1946, la Londra si traieste in Franta. In 2008 a scos albumul „Enfants d’hiver”.
In 1976 apare filmul „Je t’aime …mon non plus” regizat de iubitul ei, Serge Gainsbourg, in care joaca alaturi de Joe Dallesandro si Gerard Depardieu. Pe siteul lui Jane puteti vedea lista tuturor filmelor in care a jucat.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Programul intensiv de romantism, Stare de…lenjerie

2 răspunsuri la „Je t’aime…moi non plus

  1. Imi place foarte mult atat cum arata cat si cum canta. In pluscand privesc poze cu ea mi se pare atat de actuala, atat de la moda stilul ei si astazi. I love her!

  2. da, desi la origine e englezoaica, as putea zice ca e o adevarata frantuzoiaca. acum, la 62 de ani,arata atit de bine, pastreaza acea atitudine de „gamine”(pustoiaca strengarita). e si o lolita si o brigitta in acelasi timp. o sa mai scriu despre ea cind voi vorbi de michelangelo antonioni si blow up. imi plac mult filmele antonioni, mai ales filmele aventura si punctul zabriskie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s