Network-ul meu de oameni valorosi

Cred ca ati auzit si v-ati si gindit de multe ori la oameni valorosi. Liderii motivationali recomanda mereu sa iti cresti reteaua ta de oameni valorosi cu cel putin unul pe saptamina. Dar nu stiu citi o si facem. 

Saptamina trecuta mi-am crescut reteaua mea de oameni valorosi cu cel putin trei. Dar de fapt am cunoscut unul, de acolo inca unul si apoi…inca 35! Si stiti cum am ajuns la toti acestia? De la un altul din umbra! De la cineva cu care nu am mai vorbit de citiva ani buni. Ma intrebam de unde mi-au venit invitatiile prin care am cunoscut primele doua persoane si personajul cu care nu mai vorbisem de mult imi spune intrigat: eu ti i-am trimis! Saptamina trecuta a fost pentru mine ca o reintilnire de clasa. Dar clasa nu inseamna nicidecum clasa  de liceu, ci valoare. Am avut o reintilnire cu mine si cu oameni pe care nu ii cunosc personal, dar care cu adevarat conteaza pentru mine. Oameni care au aceleasi valori si standarde ca si mine. Si mi-am amintit ca sint nu singurii, dar primii care conteaza.

Scriu aceste lucruri pentru ca de multe ori mai uit de oamenii care conteaza cu adevarat si ma las influentata de actiunea celor care sint mereu in jurul meu, dar nu fac decit sa ma indeparteze de la interesele mele. Oamenii de care dau zilnic pe strada si imi intoxica mintea cu valorile si credintele lor si nu indraznesc sa le spun in fata ca ce e bun pentru ei nu e si pentru mine si viceversa. Oamenii care cu adevarat conteaza sint cei de la care ai ce invata. Oameni care te ajuta sa cresti. Oameni care te inspira. Cei pentru care invatarea e o valoare si incontinuu se perfectioaneaza ca sa fie mai buni, atit profesional cit si uman.In fond, despre valori este vorba. 

Inevitabil, ne gindim si la cine nu conteaza. Nu conteaza cei care nu doar ca nu te ajuta sa cresti spiritual, dar te si trag in jos. Toti avem frustrari, dar important e sa stim sa le gestionam. Sub masca „prieteniei”, te trezesti ca oamenii te obliga, te conditioneaza, urla dupa atentie exagerata , iti cer sa stai dupa ei, iti cer sa renunti la viata ta pentru viata lor.De cite ori nu auzim conditionari din partea „prietenilor” de genul : eu sint mai obosita decit tine, deci trebuie sa imi dai atentie! eu am copii, tu nu stii ce inseamna asta! eu am rate si datorii, tu nu stii ce inseamna asta!” Sau va mai amintiti cind mai eram santajati sentimental „ehe, nu stiti voi ce inseamna razboiul!” Daca nu stim ce inseamna ceva care impovareaza, nu doar ca nu e vina noastra, dar nu trebuie sa ni se reproseze ca nu am trait noi raul altcuiva. Ne pare rau pentru ei, incercam sa le transmitem dragoste si sa ii ajutam sa se elibereze de durere, dar nu trebuie sa fim invinovatiti noi de durerea lor. Eu vreau sa nu fac pe nimeni vinovat de ce mi se intimpla mie, bun sau rau! Imi asum raspunderea pentru asta si incerc sa ma inteleg si sa ii inteleg si pe ceilalti.Sint oameni pentru care trebuie sa simtim compasiune. Atentie, nu ura ci compasiune. Si daca putem sa ii ajutam cu ceva, putem sa le vorbim cu multa dragoste si sa le deschidem ochii. Dar daca nu vor sa accepte, atunci cred ca cel mai bine e sa ne detasam de ei si sa dam atentie celor care ne aduc valoare.

Oamenii care ne aduc valoare vietii merita intreaga noastra recunostinta.Va ofer citeva linkuri ale citorva din cei carora le sint recunoscatoare pentru ca aduc valoare vietii mele:

Adrian Nuta

Lola Factory

Iulian Tanase

Dan Luca

Sint mult mai multi oameni de valoare in networkul meu. Am citat aici doar linkurile pe care le-am deschis in dimineata asta. Celor pe care nu ii citez acum, oricum le transmit recunostinta zilnic.

Pentru voi, care sint oamenii de valoare? Care sint valorile voastre si cui ati vrea sa fiti recunoscator in dimineata aceasta?

2 comentarii

Din categoria Fără categorie

2 răspunsuri la „Network-ul meu de oameni valorosi

 1. gabi

  buna!
  ai idei interesante:)
  sper sa reusesti sa faci upgrade spiritual fantastic si apoi sa scrii pe aici sa facem si noi:)
  G

 2. Cum faci sa gasesti acesti „oameni valorosi”? 🙂 Si mai alesi sa-i adaugi proximitatii tale?

  Referitor la intrebarile tale:
  – La 1: Desi inteleg sintagma si o percep mai degraba ca pe o ”unealta de lucru” – personal incerc sa ma feresc totusi de astfel de „etichetari” (la nivelul profund al intelegerii ei). Pentru ca implica o segregare (gen: valoros/nevaloros) oarecum injusta si cred eu nesanatoasa. Fiecare persoana din jurul tau poate reprezenta, la un moment dat, intr-un anumit context – o influenta pozitiva / sau o cauza a devenirii tale spre o ”plus-valoare” interioara (uneori acea persoana constituindu-se nu ca o prezenta neaparat reconfortanta/ pozitiva ci poate din contra, reprezentand un impuls disturabator / provocator).
  ”Valoarea” este o chestiune in definitiv subiectiva. Este ceva ce EU pun intr-un anumit lucru, obiect, om … in functie de circumstante, afinitati, interese, sensibilitati, etc.
  De aceea, pentru mine, ”oamenii de valoare” – nu exista (la modul ”ontologic” daca vrei). In sens utilitarist insa – ei reprezinta pentru mine acei oameni care imi ofera prilejul / sau ”energia cinetica” necesara spre a face un pas mai departe. 🙂

  – La 2: Iti sunt recunoscator tie pentru acest articol. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s